|
Data |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
| 17.11.25r
poniedziałek |
Kawa z mlekiem ,chleb zwykły,chleb z ziarnami ,masło,szynka ,sałata,rzodkiewka ,ziarna słonecznika jabłko |
Krem pomidorowy z makaronem ,kotlecik drobiowy smażony ,ziemniaki duszone ,marchewka gotowna ,sok |
Jogurt owocowy ,biszkopt ,herbata |
|
Alergeny;Żyto,pszenica,mleko i pochodne,orzechy,seler,jajko,gluten,orzechy ,nasiona sezamu |
|||
| 18.11.25r
wtorek |
Herbata ,masło,chleb na maślance ,pasta z kiełbasy i sera żółtego ,szczypiorek ,banan ,orzechy nerkowca |
Zupa ziemniaczana z kiełbaską ,drobiowe pulpety gotowane w sosie koperkowym ,ryż paraboliczny , fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą ,sok jeżyna |
Sałatka owocowa ,wafle suche ,herbata miętowa |
|
Alergeny;Mleko i pochodne,żyto,pszenica,jajko,seler,gluten,seler,orzechy ,nasiona sezamu |
|||
| 19.11.25r
środa |
Kawa z mlekiem ,masło,chleb kukurydziany ,chleb orkiszowy ,pasta jajeczna ,melon |
Zupa brokułowa z makronem ,zrazik wieprzowy w sosie własnym ,ziemniaki duszone z koperkiem ,surówka z białej kapusty z marchewką ,natką pietruszki ,woda z imbirem ,miodem ,pomarańczą |
Sucharki z pastą mięsną i kiełkami ,herbata miętowa ,jabłko |
|
Alergeny;Mleko i pochodne ,żyto ,pszenica,jajko,seler,sezam,gluten,orzechy,nasiona sezamu |
|||
| 20.10.25r
czwartek |
Kakao z mlekiem ,masło,bułka mleczna dżem owocowy, kiwi ,ziarna dyni |
Zupa fasolowa z ziemniakami ,gulasz z cielęciny ,kasza bulgur,buraczki tarte ,sok |
Ciasto czekaladowe-własny wypiek ,herbata rumiankowa |
|
Alergeny;mleko i pochodne,żyto,pszenica,jajko,seler,gluten,orzechy, |
|||
| 21.10.25r
piątek |
Kawa z mlekiem ,masło ,chleb stropolski ,chleb z ziarnami ,pasta z tuńczyka z ogórkiem konserwowym i jajkiem ,mandarynki . |
Zupa pieczarkowa z makaronem nitki ,ryba miruna smażona ,ziemniaki gotowane kiszona kapusta ,kompot |
Sałatka jarzynka ,chlebek pszenny ,masło ,herbata czarna z cytryną |
| Alergeny;mleko i pochodne,żyto,pszenica,jajko,seler,gluten,soja,migdały ,orzechy,ryba | |||
| -Do słodzenia używamy miodu naturalnego
-dzieciom alergicznym wykluczamy z posiłków składniki uczulające- zastępujemy innymi produktami -solimy solą potasową-morską(norma do 5g)-woda mineralna dostępna na sali -jadłospis może ulec zmianie |
|||