Jadłospis

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek
17.06.2019r.

Poniedziałek

Kawa z mlekiem, chleb z masłem i kiełbasą żywiecką i ogórkiem kons. godz.10 jabłko, żurawina, Zupa „Neapolitańska” z makaronem i serem żółtym,filet z kurczaka duszony w ziołach z suszonymi pomidorami, ziemniaki, kapusta młoda gotowana, kompot Kisiel z musem truskawkowym, herbata owocowa, banan

Alergeny : żyto, pszenica, mleko i pochodne, seler, jajko,

18.06.2019r.

Wtorek

Kakao, bułka grahamka z masłem i pastą z twarogu i ryby w pomidorach ze szczypiorkiem

godz.10 banan, słonecznik,

Zupa z fasolki szparagowej na mięsie, klopsiki wieprzowe w sosie, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłek, kompot Ślimaczki drożdżowe, herbata miętowa, brzoskwinia

Alergeny : żyto, pszenica, mleko i pochodne, seler, jajko, ryba

19.06.19r.

Środa

samodzielna kompozycja kanapek

Kawa z mlekiem, chleb orkiszowy z masłem, polędwica z kurczaka, ser żółty, pomidor, papryka świeża, ogórek zielony,

godz.10 marchewka, orzech nerkowca

Zupa krem z zielonego groszku z ziemniakami i śmietanką, filet z indyka duszony w jarzynach, kluseczki półfrancuskie, kalafior z wody, kompot Jogurt owocowy, naturalny sok z jabłek, nektarynka

Alergeny : żyto, pszenica, mleko i pochodne, seler, jajko,

20.06.2019r.

Czwartek

Boże Ciało

Alergeny : żyto, pszenica, mleko i pochodne, seler, jajko, ryba

21.06.2019r.

Piątek

Kakao, chleb z masłem i jajecznicą,

godz.10 nektarynka, żurawina

Biały barszcz z makaronem i śmietanka, naleśniki z dżemem, kompot Kanapki z masłem z pomidorem i ogórkiem zielonym ze szcypiorkiem, herbata zielona, jabłko

Alergeny : żyto, pszenica, mleko i pochodne, seler, jajko,

*Solimy solą potasową –morską (norma do 5 g)

*Dzieciom alergicznym wykluczamy z posiłków składniki uczulające

*Woda mineralna podawana na życzenie dzieci

Wykaz składników potraw do wglądu u intendenta