Jadłospis

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek
22.06.2020r.

Poniedziałek

Kawa z mlekiem, chleb z masłem i polędwicą drobiową i ogórkiem kiszonym

godz.10 jabłko

Zupa „Neapolitańska” z makaronem i serem żółtym, kluseczki półfrancuskie z kiełbasą, kapusta kiszona gotowana, kompot Kaszka manna, jabłko, herbata owocowa

Alergeny : żyto, pszenica, mleko i pochodne, seler, jajko,

23.06.2020r.

Wtorek

Kakao, chleb z masłem i serem i twarogiem ze szczypiorkiem,

godz.10 jabłko

Kapuśniak z białej kapusty, pulpety wieprzowe w sosie śmietanowym, ziemniaki młode, brokuł, kompot Wafel „Grzesiek”, herbata owocowa, jabłko

Alergeny : żyto, pszenica, mleko i pochodne, seler, jajko,

24.06.2020r.

Środa

Kawa z mlekiem, chleb pszenny z masłem i dżemem

godz.10 jabłko

Zupa kalafiorowa z ziemniakami, gulasz myśliwski, kluski śląskie, marchewka mini, kompot Truskawki,

ciastka „Petitki”, herbata owocowa

Alergeny : żyto, pszenica, mleko i pochodne, seler, jajko,

25.06.2020r.

Czwartek

Kawa z mlekiem, chleb z masłem i pastą z jajek z jogurtem greckim

godz.10 jabłko

Rosół z makaronem, nagesty z kurczaka, ziemniaki młode, surówka z młodej kapusty z jabłkiem, marchewką i koperkiem, kompot

Ryż z musem jabłkowym, herbata owocowa, banan

Alergeny : żyto, pszenica, mleko i pochodne, seler, jajko,

26.06.2020r,

Piątek

Płatki czekoladowe z mlekiem, herbata, chleb pszenny z masłem,

godz.10 jabłko

Zupa z czerwonej soczewicy z kiełbasą, pierogi z serem polane masłem, kompot

Kanapki pszenne z masłem i rzodkiewką, herbata, banan

Alergeny : żyto, pszenica, mleko i pochodne, seler, jajko,

*Solimy solą potasową –morską (norma do 5 g)

*Dzieciom alergicznym wykluczamy z posiłków składniki uczulające

*Woda mineralna na każdej sali dostępna bez ograniczeń

Wykaz składników potraw do wglądu u intendenta